Lead Electrical Engineer

Hyzon Motors Europe
Winschoten
40

Lead Electrical Engineer

Als Lead Electrical Engineer kun je binnen ons multidisciplinair- en internationaal engineering team direct aan de slag met uitdagende opdrachten en projecten, waarbij je de leiding hebt over electrical engineering. In onze snel ontwikkelende productieomgeving kun je, samen met je team en collega’s, direct de lijnen uit gaan zetten op je vakgebied! Of het nu gaat om het optimaliseren van waterstof/elektrische systemen, systeem ontwerp, vormgeving, systeemintegratie of software gerelateerde vraagstukken; je kunt in deze rol echt het verschil maken.

 

De ontwikkelingen op het gebied van waterstof volgen elkaar razendsnel op en wij haken daar met trucks graag op aan. Een belangrijke bijdrage leveren aan de transitie naar zero emissie; dat is waar we voor staan. Als engineer is dit het werkveld waar je jezelf straks dagelijks op begeeft. Om je een beeld te geven; je houdt je bijvoorbeeld bezig met ontwerp en vrijgave van elektrische systemen en componenten en biedt ondersteuning bij de ontwikkeling van acceptatiecriteria en testnormen voor validatietesten op voertuigniveau.

 

Als Lead Electrical Engineer stuur je een klein team van Engineers aan binnen de discipline electrical engineering. Je bent meewerkend maar tegelijkertijd verantwoordelijk voor de afronding van (deel)projecten en het maken/monitoren van de planning. Daarnaast stuur je op kwaliteit en werk je resultaatgericht.

 

Jij bent voor het team het eerste aanspreekpunt bij complexere technische vraagstukken. Je stuurt bij waar nodig en hebt regelmatig overleg met Lead Engineers van andere disciplines. Je bent nauw betrokken bij de ontwikkeling van het team en bent in staat kennis over te brengen.

 

Uiteraard sta je er niet alleen voor. Je werkt regelmatig met onze (internationale) collega’s aan uitdagende projecten in multidisciplinair samengestelde projectteams. Maar ook zoek je de samenwerking met hen om Hyzon engineering standaarden en processen te ontwikkelen.

 

In deze rol heb je een belangrijke inbreng en zorg je dat de werkprocessen voortdurend ontwikkelen, Hyzon verder kan groeien en er steeds efficiënter wordt gewerkt. Je legt verantwoording af aan de Manager Engineering.

Wat vragen wij van jou?

 • Een afgeronde technische Hbo of Wo opleiding richting electrical engineering of bijvoorbeeld automotive, mechatronica of aerospace
 • Gedegen ervaring als (Lead) Engineer met elektrisch systeem ontwerpen, systeemintegratie en software. Praktische kennis en ervaring met elektrische schema’s, zowel creëren en beheren als controle en uitvoering (EPlan, AutoCad, SolidWorks Electrical)
 • Praktische kennis van DC-bus systemen, DC-DC en AC-DC conversie, PLC systemen, netwerksystemen CAN en LIN, meet en regeltechniek, sensoren en aansturingen
 • Je bent communicatief vaardig, stressbestendig en in staat het overzicht te behouden
 • Door de inzet van jouw leiderschap skills ben je in staat een team te ontwikkelen en samen doelstellingen te behalen.

Wat bieden we jou?

 • Een salaris conform cao Metalelektro, vanaf € 5.500,- inschaling afhankelijk van ervaring en opleidingsniveau
 • 13 ADV dagen en 27 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform cao Metalelektro
 • Een uitstekende pensioenregeling (PME pensioenfonds)
 • Een uitdagende engineeringsrol met perspectief en toekomst bij een toonaangevende producent van waterstof aangedreven emissievrije trucks
 • Diverse mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen door het volgen van vakgerichte trainingen/opleidingen
 • Werken aan interessante projecten, bijvoorbeeld op het gebied van prototyping, in een innovatieve productieomgeving
 • Bijdragen aan de energietransitie, waterstofrevolutie en ‘zero emission’.

Over Hyzon

Hyzon Motors Europe draagt bij aan het versnellen van de wereldwijde energietransitie door de productie en levering van bedrijfsvoertuigen op een waterstofbrandstofcel. Hyzon fabriceert emissievrije, door een waterstofbrandstofcel aangedreven vrachtwagens.

 

De vestiging van Hyzon Motors in Winschoten is de eerste vestiging van het Nasdaq beursgenoteerde Hyzon in Europa. Vanuit de productielocatie in Winschoten wordt dagelijks met veel mensen hard gewerkt aan de bouw en verdere ontwikkeling van onze door waterstof aangedreven trucks.

Spreekt de functie je aan en kun je voldoen aan het gestelde profiel? Stuur onderstaand je gegevens in. Momenteel zijn we op sterkte, maar de kans is groot dat deze rol weer beschikbaar komt.

Sollicitatieformulier
Krijg je op dit moment een uitkering? Bijvoorbeeld een bijstands- of WW-uitkering?
Upload je CV *

Maximum file size: 32MB

Maximum file size: 32MB