Lead Mechanical Engineer

Hyzon Motors Europe
Winschoten
40

Lead Mechanical Engineer

Als Lead Mechanical Engineer kun je binnen ons multidisciplinair- en internationaal engineering team direct aan de slag met uitdagende opdrachten en projecten waarbij je de leiding hebt over mechanical engineering. In onze snel ontwikkelende productieomgeving kun je, samen met je team, direct de lijnen uit gaan zetten op je vakgebied! Van het bedenken en uitwerken van concepten tot het uitvoeren van detail engineering van nieuwe producten. Jij bent een kei in het analyseren en het opzetten van berekeningen en kunt die bij voorkeur ook ondersteunen met FEA (Finite Element Analysis).

 

De ontwikkelingen op het gebied van waterstof volgen elkaar razendsnel op en wij haken daar met trucks graag op aan. Een belangrijke bijdrage leveren aan de transitie naar zero emission; dat is waar we voor staan. Als engineer is dit het werkveld waar je jezelf straks dagelijks op begeeft. Om je een beeld te geven; je houdt je bijvoorbeeld bezig met prototypes voor beta-testing of het valideren van nieuwe ontwerpen. Maar je bent ook betrokken bij het opzetten van testprocedures en krijgt de kans om je ontwerpen zelf te testen.

 

Uiteraard sta je er niet alleen voor. Je werkt regelmatig met onze (internationale) collega’s aan uitdagende projecten in multidisciplinair samengestelde projectteams. Samen met hen werk je aan design reviews en voer je bijvoorbeeld controles uit op technische tekeningen of 3D modellen, waarbij jouw opgebouwde expertise bepalend is voor de rol en bijdrage in het team.

 

Als Lead Mechanical Engineer stuur je een klein team van Engineers aan binnen de discipline mechanical engineering. Je bent meewerkend maar tegelijkertijd verantwoordelijk voor de afronding van (deel)projecten en het maken/monitoren van de planning. Daarnaast stuur je op kwaliteit en werk je resultaatgericht.

 

Jij bent voor het team het eerste aanspreekpunt bij complexere technische vraagstukken. Je stuurt bij waar nodig en hebt regelmatig overleg met Lead Engineers van andere disciplines. Uiteraard ben je nauw betrokken bij de ontwikkeling van het team en ben je in staat kennis over te brengen. Verder onderhoudt je het contact met  leveranciers en contractors voor de uitvoering van je projecten.

 

Natuurlijk ben je ook vaak op de werkvloer te vinden om samen met het productieteam te sparren over de (uitkomsten van) technische studies, ontwerpen en verbeteringen, of gewoon om kennis te delen en op basis van je expertise te adviseren over technische uitdagingen waar we als jonge en innovatieve organisatie dagelijks mee te maken hebben. Als Lead Mechanical Engineer heb je een belangrijke inbreng en zorg je dat de werkprocessen voortdurend ontwikkelen, Hyzon verder kan groeien en er steeds efficiënter wordt gewerkt.

Wat vragen wij van jou?

 • Een afgeronde technische Hbo/Wo opleiding op het gebied van mechanica- of werktuigbouwkunde (of bijvoorbeeld automotive, mechatronica of aerospace)
 • Gedegen ervaring (minimaal 3 tot 5 jaar) als (Lead) Mechanical Engineer en het toepassen van berekeningen en analyses, bij voorkeur heb je kennis van SolidWorks en/of CATIA.
 • Jouw competenties: adviesvaardigheden, zelfstandig, inspirerend overtuigingskracht
 • Je bent communicatief vaardig, stressbestendig en in staat het overzicht te behouden
 • Door de inzet van jouw leiderschap skills ben je in staat een team te ontwikkelen en samen doelstellingen te behalen.

Wat bieden we jou?

 • Een salaris conform cao Metalelektro, inschaling vanaf € 5.500,- afhankelijk van ervaring en opleidingsniveau
 • 13 ADV dagen en 27 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform cao Metalelektro
 • Een uitstekende pensioenregeling (PME pensioenfonds)
 • Een uitdagende aansturende rol met perspectief en toekomst bij een toonaangevende producent van waterstof aangedreven emissievrije trucks
 • Diverse mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen door het volgen van vakgerichte trainingen/opleidingen
 • Werken aan interessante projecten, bijvoorbeeld op het gebied van prototyping, in een innovatieve productieomgeving

Bijdragen aan de energietransitie, waterstofrevolutie en ‘zero emission’.

Over Hyzon

Hyzon Motors Europe draagt bij aan het versnellen van de wereldwijde energietransitie door de productie en levering van bedrijfsvoertuigen op een waterstofbrandstofcel. Hyzon fabriceert emissievrije, door een waterstofbrandstofcel aangedreven vrachtwagens.

 

De vestiging van Hyzon Motors in Winschoten is de eerste vestiging van het Nasdaq beursgenoteerde Hyzon in Europa. Vanuit de productielocatie in Winschoten wordt dagelijks met veel mensen hard gewerkt aan de bouw en verdere ontwikkeling van onze door waterstof aangedreven trucks.

Spreekt de functie je aan en kun je voldoen aan het gestelde profiel? Solliciteer meteen!

Sollicitatieformulier
Krijg je op dit moment een uitkering? Bijvoorbeeld een bijstands- of WW-uitkering?
Upload je CV *
Maximale uploadgrootte: 32MB
Maximale uploadgrootte: 32MB