Lead Systems Engineer

Hyzon Motors Europe
Winschoten
40

Lead Systems Engineer

Als Lead Systems Engineer werk je op de afdeling product engineering en ga je samen met je team aan de slag met het definiëren en analyseren van systeemeisen voor onze vrachtwagens (2e generatie). Hierbij heb je veel contact met verschillende stakeholders, zowel intern als extern. Je werkt aan het ontwerpen en creëren van interfaces en levert een bijdrage aan de ontwikkeling van specificaties, zowel op functioneel- als productniveau. Ook ga je aan de slag met functionele modellering en conceptontwerp.

 

In deze rol zoek je de verbinding met (internationale) collega’s van andere technische disciplines als het gaat om het vaststellen van systeemeisen en design. In samenwerking met test engineering ontwikkel je test- en verificatiemethoden voor de subsystemen. Daarnaast biedt je ondersteuning bij de uitvoering van geïntegreerde systeemtests en het opstellen van kwalificatie- en acceptatieplannen.

 

Als Lead Systems Engineer stuur je een klein team van Engineers aan binnen de discipline systems engineering. Je bent meewerkend maar tegelijkertijd verantwoordelijk voor de afronding van (deel)projecten en het maken/monitoren van de planning. Verder lever je samen met het team een bijdrage aan rapportages over de vooruitgang en bijvoorbeeld conformiteit.

 

Jij bent voor het team het eerste aanspreekpunt bij complexere technische vraagstukken. Je stuurt bij waar nodig en hebt regelmatig overleg met Lead Engineers van andere disciplines. Uiteraard ben je nauw betrokken bij de ontwikkeling van het team en ben je in staat kennis over te brengen.

 

Als Lead Engineer heb je een belangrijke inbreng en zorg je dat de werkprocessen voortdurend ontwikkelen, Hyzon verder kan groeien en er steeds efficiënter wordt gewerkt. Je legt verantwoording af aan de Manager Engineering.

Wat vragen we van jou?

 • Een afgeronde Hbo of Wo opleiding richting systems engineering, automotive, aerospace, mechanical engineering of electrical engineering
 • Minimaal 5 jaar ervaring als Systems Engineer, bij voorkeur in de automotive of de (high tech) maakindustrie
 • Je hebt bij kennis van of ervaring met de technische normen J-STD-016 en ISO/IEC 15288
 • Je hebt ervaring met requirements management tools en ben je gewend te werken in internationale (project)teams
 • Je bent communicatief vaardig, stressbestendig en in staat het overzicht te behouden
 • Door de inzet van jouw leiderschap skills ben je in staat een team te ontwikkelen en samen doelstellingen te behalen.

Wat bieden we jou?

 • Een salaris conform cao Metalelektro, inschaling vanaf € 5.500,- inschaling afhankelijk van ervaring en opleidingsniveau
 • 13 ADV dagen en 27 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform cao Metalelektro
 • Een uitstekende pensioenregeling (PME)
 • Een dynamische rol in een jong en gedreven team
 • Je komt terecht in een groeiende organisatie met veel ambitie voor de toekomst
 • Diverse mogelijkheden om je technische kennis te vergroten, bijvoorbeeld door het volgen van aanvullende trainingen/opleidingen
 • Dé kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de energietransitie en de waterstofrevolutie
 • In eerste instantie gaat het om een tijdelijk dienstverband voor de duur van 12 maanden, met de intentie om daarna vast in dienst te treden.

Over Hyzon

Hyzon Motors Europe draagt bij aan het versnellen van de wereldwijde energietransitie door de productie en levering van bedrijfsvoertuigen op een waterstofbrandstofcel. Hyzon fabriceert emissievrije, door een waterstofbrandstofcel aangedreven vrachtwagens.

 

De vestiging van Hyzon Motors in Winschoten is de eerste vestiging van het Nasdaq beursgenoteerde Hyzon in Europa. Vanuit de productielocatie in Winschoten wordt dagelijks met veel mensen hard gewerkt aan de bouw en verdere ontwikkeling van onze door waterstof aangedreven trucks.

Spreekt de functie je aan en kun je voldoen aan het gestelde profiel? Solliciteer meteen!

Sollicitatieformulier
Krijg je op dit moment een uitkering? Bijvoorbeeld een bijstands- of WW-uitkering?
Upload je CV *

Maximum file size: 32MB

Maximum file size: 32MB