Manager Productie

Hyzon Motors Europe
Winschoten
40

Manager Productie

Hyzon Motors Europe schaalt haar productie gestaag verder op. De emissievrije en op waterstofbrandstofcel aangedreven trucks worden namelijk vanuit de hele wereld besteld. Jij bent vanaf jouw eerste dag verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing en ontwikkeling van het productieteam van 50 fte. Dit team, welke komend jaar zal verdubbelen als jij alles op orde weer te houden, is gedreven en ambitieus om onder jouw leiding iedere dag alles te geven voor ‘one mission, zero emission’.

Een prachtige uitdaging! Zeker omdat we de lat graag hoog leggen bij Hyzon en onze medewerkers er een sport van maken om zich in te spannen om de hoge standaard iedere dag te overtreffen. Jij bent een belangrijke schakel in het streven van Hyzon om voorop te willen lopen. Vanzelfsprekend krijg jij, zodra je ‘in control’ bent, ook de ruimte en verantwoordelijkheid om je vanuit Productie met alle relevante disciplines en aspecten te bemoeien. Van HR tot HQSE, van kwaliteit tot inkoop, van planning tot nieuwe innovaties. Je brengt jouw eigen team iedere dag tot hogere prestaties en kijkt samen steeds vooruit wat jullie morgen, overmorgen, volgende maand èn volgend jaar te doen staat.

Vanzelfsprekend ben je verantwoordelijk voor en aanspreekbaar op productie-gerelateerde KPI’s (kosten, output, veiligheid, kwaliteit, resultaat, planning, human capital), continue verbetering (kostenreductie, efficiency, lean manufacturing) en de constante afstemming tussen noodzakelijke en beschikbare competenties. Zaken die allemaal meer dan gemiddeld relevant zijn bij een start-up die ondertussen met ruim 70 medewerkers een scale-up is.

Kortom; een meer dan interessante rol binnen een zeer moderne, veilige en schone werkomgeving; jouw bijdrage aan de energietransitie begint namelijk in de fabriek van Hyzon. We hebben er al goed over nagedacht, alle mensen en materialen staan gereed en de voornaamste manuals en werkinstructies liggen klaar. Deze ga jij natuurlijk wel verder perfectioneren, want als iets handiger kan dan horen we dat graag direct. Je bent actief in een enthousiast team van professionals waarmee je de trucks ècht klaarmaakt voor vertrek.

Wat vragen wij van jou?

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding in een technische (bedrijfskundige) richting.
 • Intrinsiek gemotiveerd om bij te dragen aan de energietransitie.
 • Management-ervaring binnen de productie en/of maakindustrie.
 • Aanvullende kennis en ervaring op het gebied van productie-aansturing, 5S en/of Lean Six Sigma.
 • Je bent flexibel en in staat om met ons de productie komend jaar te verdubbelen van 50 naar minimaal 100 medewerkers.
 • Affiniteit met ISO normen 9001, 14001, 45001 of bereid om je hierin te verdiepen.
 • Minimaal in jouw toolbox; mensgericht, inspirerend, duidelijk, resultaatgericht en overtuigingskracht.
 • Je kunt je vloeiend uitdrukken in het Nederlands en in het Engels (in woord en geschrift), Duitse taalvaardigheid is wenselijk.

Wat bieden we jou?

 • Een rol binnen de bedrijfsleiding van een toonaangevende producent van waterstof aangedreven emissievrije zware trucks.
 • Een zeer breed spectrum aan taken en beeldbepalende rol binnen de innoverende industrie.
 • Bijdragen aan de energietransitie, waterstofrevolutie en ‘zero emission’.
 • Direct een arbeidsovereenkomst bij Hyzon, geen gedoe met detachering of uitzenders.
 • De mogelijkheid om direct invloed uit te oefenen op het primaire proces met nu al 50 medewerkers.
 • Een rol waarbij initiatief en originele acties en benaderingen extra worden gewaardeerd.

Over Hyzon

Hyzon draagt bij aan het versnellen van de wereldwijde energietransitie door de productie en levering van bedrijfsvoertuigen op een waterstofbrandstofcel. Hyzon fabriceert emissievrije, door een waterstofbrandstofcel aangedreven vrachtwagens van 40 ton.

 

De vestiging van Hyzon Motors Europe in Winschoten is de eerste vestiging van het Nasdaq beursgenoteerde Hyzon in Europa. Vanuit de productielocatie in Winschoten wordt dagelijks met veel mensen hard gewerkt aan de bouw en verdere ontwikkeling van onze door waterstof aangedreven trucks.

Spreekt de functie je aan en kun je voldoen aan het gestelde profiel? Solliciteer meteen!

Sollicitatieformulier
Krijg je op dit moment een uitkering? Bijvoorbeeld een bijstands- of WW-uitkering?
Upload je CV *
Maximale uploadgrootte: 32MB
Maximale uploadgrootte: 32MB