Senior Electrical Engineer (2 fte)

Hyzon Motors Europe
Winschoten
40

Senior Electrical Engineer (2 fte)

Als Senior Electrical Engineer kun je binnen ons multidisciplinair- en internationaal engineering team direct aan de slag met uitdagende opdrachten en projecten. In onze snel ontwikkelende productieomgeving kun je, samen met je collega’s, direct de lijnen uit gaan zetten op je vakgebied! Of het nu gaat om het optimaliseren van waterstof/elektrische systemen, systeem ontwerp, vormgeving, systeemintegratie of software gerelateerde vraagstukken; je kunt in deze uitdagende functie als engineer je stempel er op drukken.

 

De ontwikkelingen op het gebied van waterstof volgen elkaar razendsnel op en wij haken daar met trucks graag op aan. Een belangrijke bijdrage leveren aan de transitie naar zero emissie; dat is waar we voor staan. Als engineer is dit het werkveld waar je jezelf straks dagelijks op begeeft. Om je een beeld te geven; je houdt je bijvoorbeeld bezig met ontwerp en vrijgave van voertuig elektrische systemen en componenten en biedt ondersteuning bij de ontwikkeling van acceptatiecriteria en testnormen voor validatietesten op voertuigniveau.

 

Verder voer je inspecties uit om elektrische en softwarematige voertuigproblemen te identificeren en correleer je testgegevens op voertuigniveau om te verzekeren dat de elektrische systemen voldoen aan de acceptatiecriteria en doelstellingen. Daarnaast verleen je tweedelijns assistentie bij storingen, voer je DFMEA analyses uit op subsystemen en maak je testrapporten op voertuigniveau met betrekking tot het elektrische subsysteem.

 

Uiteraard sta je er niet alleen voor. Je werkt regelmatig met onze (internationale) collega’s aan uitdagende projecten in multidisciplinair samengestelde projectteams. Maar ook zoek je de samenwerking met hen om Hyzon engineering standaarden en processen te ontwikkelen.

 

Waarbij jouw opgebouwde expertise bepalend is voor de rol en bijdrage in het team en je ook kunt werken aan je eigen ontwikkeling en die van anderen. Als Senior Engineer help en begeleidt je minder ervaren collega’s om de beste resultaten te behalen en projecten binnen de afgesproken scope af te ronden.

 

Natuurlijk ben je ook vaak op de werkvloer te vinden om samen met het productieteam te sparren over de (uitkomsten van) technische studies, ontwerpen en verbeteringen. Of gewoon om je kennis te delen en op basis van je expertise te adviseren over technische uitdagingen waar we als jonge en innovatieve organisatie dagelijks mee te maken hebben.

 

Als Engineer heb je een belangrijke inbreng en zorg je dat de werkprocessen voortdurend ontwikkelen, Hyzon verder kan groeien en er steeds efficiënter wordt gewerkt. Waarbij je er voor zorgt dat binnen jouw eigen werkzaamheden de  documentatie klopt en de veiligheidsstandaarden worden geborgd. Je legt verantwoording af aan de Manager Engineering.

Wat vragen wij van jou?

  • Een afgeronde technische bachelor/master opleiding op het gebied van electrical engineering (of bijvoorbeeld automotive, mechatronica of aerospace). Of een stevige werkervaring als electrical engineer in een vergelijkbare functie.
  • Gedegen ervaring als engineer met elektrische systeem ontwerpen, systeemintegratie en software. Praktische kennis en ervaring met electrische schema’s, zowel creëren en beheren als controle en uitvoering (bv EPlan, AutoCad, SolidWorks).
  • Praktische kennis van DC-bus systemen, DC-DC en AC-DC conversie, PLC systemen, netwerksystemen CAN en LIN, meet- en regeltechniek, sensoren en aansturingen.
  • Als je al kennis hebt van programmeren (bv CoDeSys of vergelijkbare talen), hydrauliek en pneumatiek, brandstofcel of waterstoftoepassingen is dat mooi meegenomen.
  • Een enthousiaste bijdrage aan multidisciplinaire projecten en de intrinsieke motivatie om een bijdrage te leveren aan de energietransitie.

Wat bieden we jou?

  • Een uitdagende engineeringsrol bij een jonge producent van waterstof aangedreven emissievrije zware trucks en de kans om met onze organisatie mee te groeien.
  • Werken aan interessante projecten en betrokkenheid bij de ontwikkeling van nieuwe systemen in een innovatieve productieomgeving.
  • Bijdragen aan de energietransitie, waterstofrevolutie en ‘zero emission’.
  • Direct een arbeidsovereenkomst bij Hyzon met uitstekende arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden!

Over Hyzon

Hyzon draagt bij aan het versnellen van de wereldwijde energietransitie door de productie en levering van bedrijfsvoertuigen op een waterstofbrandstofcel. Hyzon fabriceert emissievrije, door een waterstofbrandstofcel aangedreven vrachtwagens.

 

De vestiging van Hyzon Motors Europe in Winschoten is de eerste vestiging van het Nasdaq beursgenoteerde Hyzon in Europa. Vanuit de productielocatie in Winschoten wordt dagelijks met veel mensen hard gewerkt aan de bouw en verdere ontwikkeling van onze door waterstof aangedreven trucks.

Spreekt de functie je aan en kun je voldoen aan het gestelde profiel? Solliciteer meteen!

Sollicitatieformulier
Krijg je op dit moment een uitkering? Bijvoorbeeld een bijstands- of WW-uitkering?
Upload je CV *
Maximale uploadgrootte: 32MB
Maximale uploadgrootte: 32MB