Software Service Technician (Europa)

Hyzon Motors Europe
Winschoten
40

Software Service Technician (Europa)

Als Software Service Technician ben je onderdeel van het team Aftersales. In jouw rol ligt de focus op software en werk je samen met collega’s van diverse disciplines. Denk hierbij vooral aan mechanical en electrical. Samen met het team ben je verantwoordelijk voor het onderhoud en (technisch) beheer van het gehele voertuig. Deze functie als Software Service Technician is Europees (voornamelijk Duitsland & Oostenrijk) georiënteerd, je bent ongeveer 50% van de werktijd van huis. Tijdens weekenden ben je normaal gesproken thuis, werken op een zaterdag of zondag kan incidenteel voorkomen.

 

Je lost software gerelateerde problemen op, verzorgt updates/upgrades op locatie bij de klant en geeft instructies aan de eindgebruiker. In de praktijk ben je onder andere bezig met het uitlezen van systemen, het achterhalen van oorzaken van problemen en het programmeren en analyseren van dataloggers. Uiteindelijk is het doel om op basis van data problemen blijvend op te lossen, hiermee lever je een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van het product.

 

Jij bent het visitekaartje van Hyzon richting de klant en onderneemt de juiste acties bij problemen. Je denkt mee met de klant en neemt de ontvangen feedback mee naar collega’s van de afdelingen engineering en production. Samen werk je aan het verhogen de betrouwbaarheid, veiligheid en kwaliteit van onze vrachtwagens.

Wat vragen we van jou?

 • Een afgeronde Mbo 4 of Hbo opleiding richting elektrotechniek, software engineering, mechatronica of automotive.
 • Minimaal enkele jaren ervaring in een soortgelijke rol, bijvoorbeeld als Service Technician of Software (Service) Engineer, ook stage-ervaring is hierbij waardevol.
 • Je bent avontuurlijk ingesteld en vindt het geen probleem om bijvoorbeeld een week aaneengesloten van huis te zijn.
 • Je hebt enige kennis van DC bus systemen, DC-DC en AC-DC conversie, PLC systemen, CAN, LIN, sensoren en controllers. Ook heb je bij voorkeur kennis van CODESYS en meet- en regeltechniek.
 • Je beheerst de Engelse- en Duitse taal.

Wat bieden we jou?

 • Een salaris conform cao Metalelektro vanaf zo’n € 3.000,- (startsalaris) tot € 4.500,- (ervaren medewerker), definitieve inschaling afhankelijk van ervaring en opleidingsniveau.
 • 13 ADV dagen en 27 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband.
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform cao Metalelektro.
 • Een uitdagende en avontuurlijk fulltime functie in een internationale werkomgeving.
 • Je gaat werken in een hecht en gedreven team.
 • Uiteraard krijg je de juiste apparatuur en gereedschappen om het werk goed uit te kunnen voeren.
 • Diverse mogelijkheden om je technische kennis te vergroten, bijvoorbeeld door het volgen van vakgerichte trainingen.
 • Dé kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de energietransitie en de waterstofrevolutie.
 • In eerste instantie gaat het om een tijdelijk dienstverband voor de duur van 12 maanden, met de intentie om daarna vast in dienst te treden.

Over Hyzon

Hyzon Motors Europe draagt bij aan het versnellen van de wereldwijde energietransitie door de productie en levering van bedrijfsvoertuigen op een waterstofbrandstofcel. Hyzon fabriceert emissievrije, door een waterstofbrandstofcel aangedreven vrachtwagens.

 

De vestiging van Hyzon Motors in Winschoten is de eerste vestiging van het Nasdaq beursgenoteerde Hyzon in Europa. Vanuit de productielocatie in Winschoten wordt dagelijks met veel mensen hard gewerkt aan de bouw en verdere ontwikkeling van onze door waterstof aangedreven trucks.

Spreekt de functie je aan en kun je voldoen aan het gestelde profiel? Stuur onderstaand je gegevens in. Momenteel zijn we op sterkte, maar de kans is groot dat deze rol weer beschikbaar komt.

Sollicitatieformulier
Krijg je op dit moment een uitkering? Bijvoorbeeld een bijstands- of WW-uitkering?
Upload je CV *

Maximum file size: 32MB

Maximum file size: 32MB