Systems Safety Engineer

Hyzon Motors Europe
Winschoten
40

Systems Safety Engineer

 

 

Ben jij een gedreven engineer en heb je ervaring met product- en systeemveiligheid in de maakindustrie of automotive? Wil je daarnaast een bijdrage leveren aan de energietransitie en de waterstofrevolutie? Dan is dit een interessante functie!

 

Binnen Hyzon zijn wij op zoek naar een Systems Safety Engineer. In deze uitdagende en afwisselende functie ben je verantwoordelijk voor de uitvoering en het beheer van functionele veiligheid bij het ontwikkelen van vrachtwagens op waterstof.

 

Jij zorgt ervoor dat wijzigingen beoordeeld worden op veiligheidsconsequenties en gaat aan de slag met het opstellen van testspecificaties en inspectiedocumentatie. Je brengt veiligheidseisen in kaart met behulp van productspecificaties en regelgeving en levert input voor het ontwikkelen van technische oplossingen voor veiligheidsrisico’s. Je bent verder voortdurend op zoek naar verbetering, met name als het gaat om processen en procedures voor het beheer van productveiligheid.

 

Als Systems Safety Engineer voer je analyses uit op het gebied van risicobeoordeling en productveiligheid (FMEA, FMECA, FMEDA) en werk je nauw samen met (internationale) collega’s om de productveiligheid, systeemveiligheid en certificering te waarborgen.

 

Verder creëer je bewustzijn binnen de organisatie als het gaat om productveiligheid. Dit doe je onder andere door het bieden van technische ondersteuning en het delen van kennis en ervaringen met collega’s, externe betrokkenen en klanten.

Wat vragen wij van jou?

 • Je beschikt over een afgeronde, relevante Hbo of Wo opleiding. Denk hierbij aan Automotive Engineering, Electrical Engineering of Aerospace Engineering.
 • Kennis van relevante normen zoals ISO 26262.
 • Je hebt ervaring met systeem- en productveiligheid in een ontwikkelingsomgeving (bij voorkeur automotive of vergelijkbaar).
 • Uitstekende vaardigheden op het gebied van stakeholdermanagement en communicatie. Daarnaast ben je analytisch sterk onderlegd.
 • Je beheerst de Engelse taal.

Wat bieden we jou?

 • Een salaris conform cao Metalelektro vanaf zo’n € 4.100,- afhankelijk van ervaring en opleidingsniveau.
 • 13 ADV dagen en 27 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband.
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform cao Metalelektro.
 • Een uitstekende pensioenregeling (PME pensioenfonds).
 • Een afwisselende fulltime functie met perspectief en toekomst bij een toonaangevende producent van waterstof aangedreven emissievrije trucks.
 • Diverse mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen op het gebied van productveiligheid in de automotive, bijvoorbeeld door het volgen van gerichte trainingen/cursussen.
 • Je gaat samenwerken met enthousiaste en deskundige collega’s, zowel op locatie als op internationaal niveau.
 • Bijdragen aan de energietransitie, waterstofrevolutie en ‘zero emission’.

Over Hyzon

Hyzon Motors Europe draagt bij aan het versnellen van de wereldwijde energietransitie door de productie en levering van bedrijfsvoertuigen op een waterstofbrandstofcel. Hyzon fabriceert emissievrije, door een waterstofbrandstofcel aangedreven vrachtwagens.

 

De vestiging van Hyzon Motors in Winschoten is de eerste vestiging van het Nasdaq beursgenoteerde Hyzon in Europa. Vanuit de productielocatie in Winschoten wordt dagelijks met veel mensen hard gewerkt aan de bouw en verdere ontwikkeling van onze door waterstof aangedreven trucks.

Spreekt de functie je aan en kun je voldoen aan het gestelde profiel? Solliciteer meteen!

Sollicitatieformulier
Krijg je op dit moment een uitkering? Bijvoorbeeld een bijstands- of WW-uitkering?
Upload je CV *

Maximum file size: 32MB

Maximum file size: 32MB