Systems Safety Engineer

Hyzon Motors Europe
Winschoten
40

Systems Safety Engineer

Als Systems Safety Engineer heb je een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van onze trucks en ben je van A tot Z betrokken bij alle ontwerpstappen als het gaat om Systems Safety. Een uitdagende rol waarin je als engineer echt het verschil kunt maken en kunt bijdragen aan de energietransitie! Speel jij straks een leidende rol in de voortdurende productontwikkeling, veiligheid en borging van nieuwe productreleases?

 

Als Systems Safety Engineer kun je binnen ons multidisciplinair- en internationaal engineering team direct aan de slag met uitdagende opdrachten en projecten. Tijdens het hele ontwerpproces tot aan productie zet jij als Systems Safety Engineer de lijnen uit als het gaat om de veiligheidsaspecten van het systeem ontwerp.  Als het om systeemveiligheid gaat nemen wij uiteraard geen enkel risico! Daarom ben jij al betrokken vanaf het eerste moment dat onze klanten een Hyzon truck bestellen en de systeem specificaties moet worden gedefinieerd, tijdens de hele functionele – en fysieke ontwerp fase tot aan het moment van veilige aflevering van de trucks.

 

Het spreekt voor zich dat jij aan zet bent bij iedere  mutatie of wijziging aan het ontwerp.  Jij zorgt voor systeem validatie, stelt de testspecificaties op en voert risicoanalyses uit om  risico’s te identificeren en te mitigeren. Bijvoorbeeld door middel van FMEA’s, FMECA’s en FMEDA’s .  Ook het verzorgen van benodigde documentatie voor inspecties hoort daarbij.

 

Uiteraard sta je er niet alleen voor; het is de bedoeling om in Winschoten met de groei van de organisatie een system engineering afdeling op te zetten. Binnen onze internationale organisatie kun je terugvallen en ga je samenwerken met de Systems Safety Engineers van andere Hyzon locaties.

 

De ontwikkelingen op het gebied van waterstof volgen elkaar razendsnel op en wij haken daar met trucks graag op aan.  Een belangrijke bijdrage leveren aan de transitie naar zero emission; dat is waar we voor staan! Als Systems Safety Engineers is dit het werkveld waar je jezelf straks dagelijks op begeeft.

 

Je werkt regelmatig met onze (internationale) collega’s aan uitdagende projecten in multidisciplinaire  projectteams.  Waarbij je een belangrijke bijdrage gaat hebben met jouw expertise op het gebied van systeem inrichting en safety requirements. Een leuke functie waarin je ook kunt werken aan je eigen ontwikkeling en een bijdrage hebt in de ontwikkeling van je collega engineers! Samen  streven we er naar om de beste resultaten te behalen en projecten binnen de afgesproken scope af te ronden.

 

Natuurlijk ben je ook vaak op de werkvloer te vinden om samen met het productieteam te sparren over Systems Safety. Of gewoon om je kennis te delen en op basis van je expertise te adviseren over technische uitdagingen waar we als jonge en innovatieve organisatie dagelijks mee te maken hebben. Als engineer heb je een belangrijke inbreng en zorg je dat de werkprocessen voortdurend ontwikkelen, Hyzon verder kan groeien en er steeds efficiënter wordt gewerkt. Waarbij je er voor zorgt dat binnen jouw eigen werkzaamheden de  documentatie klopt en de veiligheidsstandaarden worden geborgd.

 

In deze uitdagende rol rapporteer je aan de Manager Engineering. Het engineering team bestaat uit electrical engineers, mechanical engineers, system engineers en een configuratie- en consolesence engineer.

 

 

Wat vragen wij van jou?

 • Een afgeronde bachelor/master opleiding op het gebied van Automotive, Mechatronica, Electrical/Electronics Engineering, Systems Engineering of bijvoorbeeld Aerospace Engineering.
 • Intrinsiek gemotiveerd om bij te dragen aan de energietransitie
 • Diepgaande praktische kennis en minimaal 3 jaar ervaring in systems engineering of requirements engineering in een engineering- of ontwikkelomgeving (ervaring in de Automotive is meer dan welkom)
 • Bij voorkeur ervaring met FMEA’s, FMECA’s of FMEDA’s (risicoanalyses)
 • Je bent mensgericht, analytisch sterk, duidelijk, resultaatgericht en hebt overtuigingskracht
 • Je kunt je vloeiend uitdrukken in het Nederlands en in het Engels (in woord en geschrift), Duitse taalvaardigheid is wenselijk.

 

Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende Systems Safety engineeringsrol waarin je op je vakgebied het verschil kunt maken tijdens het hele ontwerpproces tot aan aflevering van onze waterstof aangedreven emissievrije zware trucks.
 • Werken aan interessante projecten, bijvoorbeeld op het gebied van prototyping, in een innovatieve productieomgeving
 • Bijdragen aan de energietransitie, waterstofrevolutie en ‘zero emission’.
 • Direct een arbeidsovereenkomst bij Hyzon!
 • Goede arbeidsvoorwaarden en de mogelijkheid om mee te groeien met onze snelgroeiende organisatie.

Over Hyzon

Hyzon draagt bij aan het versnellen van de wereldwijde energietransitie door de productie en levering van bedrijfsvoertuigen op een waterstofbrandstofcel. Hyzon fabriceert emissievrije, door een waterstofbrandstofcel aangedreven vrachtwagens.

 

De vestiging van Hyzon Motors Europe in Winschoten is de eerste vestiging van het Nasdaq beursgenoteerde Hyzon in Europa. Vanuit de productielocatie in Winschoten wordt dagelijks met veel mensen hard gewerkt aan de bouw en verdere ontwikkeling van onze door waterstof aangedreven trucks.

Spreekt de functie je aan en kun je voldoen aan het gestelde profiel? Solliciteer meteen!

Sollicitatieformulier
Krijg je op dit moment een uitkering? Bijvoorbeeld een bijstands- of WW-uitkering?
Upload je CV *
Maximale uploadgrootte: 32MB
Maximale uploadgrootte: 32MB